Het geheime leven van
kleurrijke wetenschapsters en kunstenaressen

De doelstelling van dit project is om het werk én de vele verhalen van wetenschapsters, ingenieurs en kunstenaars met een migratieachtergrond in de spotlights te zetten zodoende het stereotype beeld van de ‘witte mannelijke wetenschapper of kunstenaar’ te kunnen bijstellen.

Op die manier wil ella vzw bijdragen aan het doorprikken van hardnekkige stereotypen over deze beroepen en studierichtingen omdat deze stereotypen er vaak toe leiden dat te weinig meisjes en vrouwen kiezen voor opleidingen en beroepen binnen STEAM*.

*Science–Technology–Engineering–Art + Design – Mathematics.

Videoreeks

In deze video’s gaan we in gesprek met sterke vrouwen in wetenschap en kunst. Deze reeks geeft een verfrissende inkijk in bepaalde beroepen en studierichtingen. Dit zijn verhalen vol met plezier, muziek, kunst, liedjes, foto’s, slam poetry, natuurlijke producten, eten en nog veel meer.

Bekijk hier een voorproefje van alle gesprekken

Bekijk alle video’s

Portretten

In deze sectie vind je specifieke profielen van specialisten in kunst en wetenschap in Vlaanderen. De portretten die hier verschijnen tonen amper het topje van de ijsberg van vrouwen die de dag van vandaag in deze gebieden optreden.

Met deze collectie brengen we een belangrijke groep van vrouwen in beeld die vaak op een stereotype manier worden bekeken. Met een meer gevarieerde en evenwichtige positieve beeldvorming kunnen meer meisjes en vrouwen zich herkennen in wat in beeld komt.

Bekijk alle portretten

Winst for life. Plan je toekomst 2.0

We raden je ten zeerste aan om te genieten van dit materiaal. Met de digitale update van deze brochure willen we jongeren uit etnische culturele minderheden, en vooral de meisjes, doen nadenken over de mogelijkheid om verder te studeren. Hier bieden we de tools om de weg naar het hoger onderwijs beter te kunnen vinden met up to date informatie rond STEAM-studies, een voorproefje over stereotypen in het onderwijs en nog meer.

PublicatieActiviteiten

Ben je een wetenschapster of kunstenares? Doe mee!