Yadira Olvera Carrillo

Wie is Yadira Olvera Carrillo

Studies

PhD Biochemische Wetenschappen

Talen

  • Spaans 
  • Engels
  • Nederlands
  • Frans

Huidig werk (studies of andere situatie):

  • Business Development Manager, Innovation and Business Unit, Flanders Institute of Biotechnolgy

STEAM specialisatie

Biologie was mijn favoriete vak op school. In de middelbare school raakte ik gefascineerd door planten. Ik wilde begrijpen hoe bv cactussen droogte kunnen weerstaan en kunnen overleven in woestijnen. Hun interacties met andere planten en hun omgeving, net zoals het wereldbeeld dat geassocieerd wordt met cactussen in verschillende pre-Hispanic culturen boeide mij. Later bestudeerde ik planten en hun interactie met droge perioden op een moleculair en biochemisch niveau. Ik voltooide mijn opleiding in de studie van planten door hun reproductie te bestuderen. Ik ben zeer leergierig van aard en zou graag op de hoogte zijn van het nieuwste van het nieuwste in de plantenbiotechnologie en haar toepassingen voor de gemeenschap.

Migratie verhaal

Ik kwam naar België in 2011 met een beurs van Belspo om onderzoek te doen aan de VUB Gent als een postdoctoraal student. Ik wilde mijn professionele carrière in het buitenland verderzetten na mijn PHD. Ik was aangenaam verrast door al de mogelijkheden om onderzoek te doen en door de vele positieve aspecten van het leven in België. Ik besliste om te blijven en mijn professionele ontwikkeling hier verder te zetten en bleef tegelijk verbonden met mijn familie en mijn wortels. Ik ben vrijwilliger in een groep van hoogopgeleide Mexicanen die in het buitenland leven, die als gemeenschappelijk doel de verdere economische ontwikkeling van het moederland hebben.

Wat geef je macht/kracht? waardoor voel je je machteloos?

Ik krijg energie van mensen die hun passie voor kennis delen, vooral door hun vaardigheden die kunnen helpen aan het bijdragen van oplossingen voor armoede, honger en klimaatverandering. Onrechtvaardigheid en oorlog doen me machteloos voelen.

Contact

E-mail

Om meer te weten over haar werk:

Bekijk haar CV

Linkedin

 

Wil jij ook deel uitmaken van dit project?

Gelijkaardige portretten