Laura Vargas

Wie is Laura Vargas

Even een voorstel

A Colombian in love with Antwerp. Illustration + Graphic Design + Street Art.

Studies

Schone kunst / kinderen illustratie

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Huidig werk (studies of andere situatie):

  • Illustrator
  • Beeldend Kunstenaar – Gastdocent UA Antwerpen – Leerkracht SInt Lucas KSO Antwerpen
  • Bestuurslid WARP Hedendaags Kunstenplatform

STEAM specialisatie

Beeldende kunst / illustratie

Migratie verhaal

Ik kom uit een multiculturele familie met een Belgische moeder en Marokkaanse vader, eerste generatie. Mijn vader is zijn land ontvlucht om een nieuwe toekomst op te bouwen in België. Ik ben de oudste van drie kinderen en kreeg hierdoor de druk om alle grenzen te verleggen en te vechten voor mijn eigen vrijheid en keuzemogelijkheden in het leven. Mijn vader was een fiere man geweest, maar van weinig woorden. Hij was ongeschoold en kende absoluut niets van het onderwijssysteem in België. Mijn geluk was de kennis van mijn Belgische moeder die me wel kon helpen oriënteren. Communicatie was moeilijk en vertraagde vele gesprekken. Waardoor er inhoudelijk en emotioneel weinig werd verteld of gedeeld. Mijn vader heeft nooit geweten dat ik naaktmodel had en naakte mensen stond te tekenen in het modelatelier. Maar hij wist ook niet dat ik al naar performances ging kijken van Marina Abramoviç, al was ik amper 16. Door de keuze van het kunstonderwijs (middelbaar als hoger) is die kloof enkel groter geworden tussen ons. Pas in een latere fase, op mijn huwelijk met mijn Belgische man, zijn we terug naar elkaar toe beginnen groeien.

Wat geef je macht/kracht? waardoor voel je je machteloos?

-Power: Wanneer ik andere migranten kan helpen communiceren met kunst, en met beeldende taal hun integratieproces steunen.

-Powerless: Wanneer ik werk met mensen die van me verwachten dat ik perfect Nederlands kan, en hier een groot punt van maken. Wanner mensen op me neerkijken om wille van mijn migratieachtergrond.

Om meer te weten over haar werk:

Bekijk haar CV

Bekijk haar BIO

Webpagina

Instagram

Wil jij ook deel uitmaken van dit project?

Gelijkaardige portretten