Joud Toamah

Wie is Joud Toamah

Studies

BA grafisch ontwerp, MA visuele kunsten

Talen

  • Arabisch
  • Engels
  • Nederlands

Job (studies of andere situatie)

Freelance grafische vormgever

STEAM specialisatie

Grafisch ontwerper en visuele researcher rond archieven van vernacular fotografie en archivering praktijken specifiek in de Syrische context.

Migratie verhaal

Ik ben naar België eind 2013 gekomen. Ik kom uit Syrië en moest mijn land met mijn gezin verlaten voor menselijke bescherming. Sindsdien werk ik heel hard om mijn studies verder te doen, de maatschappij leren kennen, mensen ontmoeten en mijn eigen plek en weg te creëren.

Wat geef je macht/kracht? waardoor voel je je machteloos?

Wat me sterkte en motivatie geven zijn in de eerste plaats mijn geloof en mijn gezin, mijn ouders, zus en broers die elke dag heel hard werken en studeren in een maatschappij die dit moeilijker en moeilijker maakt. Het is mijn liefde en urgent gevoel voor mijn taal, cultuur en afkomst met alle hun schoonheid en sterkte. Het zijn gewone mensen die onderdrukkende systemen rondom ons en in ons vechten. Het is de kindness van de natuur.

Wat me het gevoel van machteloos geeft is het besef van grote decision makers in posities van macht die niks doen dan profiteren. Eenzaamheid en het gevoel dat ik geen community heb.

Om meer te weten over haar werk:

Bekijk haar CV

Webpagina

Instagram

 

Wil jij ook deel uitmaken van dit project?

Gelijkaardige portretten