Fatemeh Khezri

Wie is Fatemeh Khezri

Studies

BA in architecture.

Talen

  • Perzisch (moedertaal)
  • Engels
  • Italiaans (basic)
  • Nederlands (basic)

Job (studies of andere situatie)

ik werk nu aan mijn persoonlijke projecten. En ik wil een master in kunst worden. Ik werkte recent voor de organisatie VOEM vzw  als een artiste.

STEAM specialisatie

Ik ben een freelancer, een kalligraaf en een schilder. Ik ken twee stijlen van traditionele islamitische kalligrafie. En ik werk aan bepaalde esthetische aspecten van de kalligrafie. Een voorbeeld hiervan zijn mijn immateriële (of conceptuele) schilderijen.

Hoe is jouw interesse voor jouw STEAM specialiteit ontstaan?

De eerste persoon die mij motiveerde was mijn vader, want hij is ook een kalligraaf (hij kent 7 stijlen kalligrafie). Maar sommige kenmerken van kalligrafie motiveren me heel veel. Wanneer je iemand die er niet is, iets wenst te vertellen, kan je ervoor kiezen om hem te schrijven. Afwezigheid motiveert een kalligraaf. Wanneer ik bv het woord ‘boom’ gebruik, zal jij, als lezer, in je gedachten, je een andere voorstelling maken bij het woord ‘boom’ als ikzelf of als anderen, toch zijn we het er beiden over eens dat het over een ‘boom’ gaat. Ik bedoel dat kalligrafie als heilig kunstmedium pure schoonheid van woorden opwekt in ieders verbeelding, maar dat iedereen toch tot hetzelfde concept komt. Volgens mij kunnen we overal schoonheid in zien, maar soms voelen we ons alleen of vervreemd van de wereld en hebben we iets of iemand nodig om onze gevoelens mee te delen. Deze afwezigheid kan een andere betekenis hebben voor ieder van ons, maar ik denk dat de zoektocht zeer belangrijk is. Misschien vind je niets om deze verlatenheid op te vullen maar je kan jezelf vinden als je blijft zoeken. Mijn belangrijkste motivatie is om mezelf te vinden.

Migratie verhaal

Ik wilde mijn kunststudie in Italië afmaken. Maar ik veranderde mijn plannen omdat mijn man sneller toestemming kreeg om te gaan studeren in België. Voor ons was migratie een oplossing voor een gebrek aan toegang en kansen in ons eigen land.

Wat geef je macht/kracht? waardoor voel je je machteloos?

Ik voel mij zeer krachtig wanneer ik in mezelf geloof.

Om meer te weten over haar werk:

Bekijk haar CV

Instagram

 

Wil jij ook deel uitmaken van dit project?

Gelijkaardige portretten