Nathalie M. Gallardo

Wie is Nathalie M. Gallardo

Studies

Bacheloropleiding in de geschiedenis. 1 jaar aan de University of Guadalajara, Mexico, and 1 jaar aan de University College Utrecht. Ik studeer momenteel textil kunst binnen de DKO programma aan de Kunst Academie Beeldende Kunsten in Anderlecht.

Talen

  • Spaans
  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Portugees

Job (studies of andere situatie)

Ik werk halftijds in een biologische voedingwinkel (Bio-Planet Antwerpen) in combinatie met het DKO programma van de Kunst Academie Beeldende Kunsten Anderlecht.

STEAM specialisatie

Ik ben een artiest. Ik schrijf gedichten; schilder, teken, borduur en weef.

Migratie verhaal

Ik ben geboren in Mexico met een tweetalige familie, ik heb een Mexicaanse vader en een Nederlandse moeder. De eerste 17 jaar van mijn leven heb ik in Mexico gewoond, en wanneer mijn ouders besloten om te scheiden, verhuisde ik met mijn broer en moeder naar Nederland. De laatste twee jaar van het middelbaar heb ik in Den Haag gelopen, en waar ik cum-laude afstudeerde op WVO level. Ik had een ernstige depressie door de cultuurshock en de scheiding. 

Ik besloot om terug te gaan naar Guadalajara MX, mijn geboortedorp, voor het hoger onderwijs. Ik heb een bachelor geschiedenis gestart aan de Universiteit van Guadalajara, maar na een jaar van enorme stress door de groeiende onveiligheid in Mexico en het beëindigen van twee relaties, had ik een zenuwinzinking. Ik besloot om terug te keren naar mijn moeder in Nederland.

In 2016 begon ik aan mijn tweede jaar universiteit aan UCU Utrecht, maar kwam er achter dat de academische wereld niets voor mij is en ik eigenlijk mijn tijd wou gebruiken om kunst te maken. 

Ik voelde mij nogal verloren, en keerde opnieuw naar Guadalajara en kwam terug in contact met een ex, en we besloten om samen naar Europa te verhuizen. We leven nu in België sinds 2017. Ik begin me hier thuis te voelen.

Wat geef je macht/kracht? waardoor voel je je machteloos?

Angst en depressieve episodes nemen mijn kracht weg. Mijn gedachten en gevoelens neerschrijven en ideeën delen met vrienden geeft me kracht. Al de Latijns-Amerikaanse vrouwen die vechten tegen gender gerelateerd geweld geven mij kracht.

Het gevoel hebben dat ik geen roots heb neemt mijn kracht weg. Voor een groot deel van mijn leven, verhuisde ik vaak. Het kwam zelfs tot het punt dat ik in tien jaar in tien verschillende huizen heb gewoond. Mijn roots en identiteit zijn broos, en soms maakt het me bang dat die niet zo sterk zijn. Langs de andere kant heeft mijn migratie verhaal me veerkrachtig gemaakt en heeft het me de handvaten gegeven om aan zelfzorg te doen als ik angstig of verdrietig ben. Het stelt me ertoe in staat om mijn roots en culturele identiteit te onderhouden op een hoogst persoonlijke manier.

Om meer te weten over haar werk:

Bekijk haar CV

Facebook

Instagram

E-mail

 

Wil jij ook deel uitmaken van dit project?

Gelijkaardige portretten