In 2014 ontwikkelde ella vzw de Gids ‘Kruispuntdenken in de Praktijk’, om organisaties op weg te helpen naar een werking die zo inclusief mogelijk is en rekening houdt met het feit dat mensen vaak getroffen worden door meerdere, op elkaar inwerkende, uitsluitingsgronden (etniciteit, geslacht, klasse, gezondheid, etc.). In deze vorming gaan we in op wat het betekent om aan kruispuntdenken te doen. Wat vraagt het van de organisatie (structuur, cultuur, personeelsbeleid, communicatie, financiën) en welke effecten kan je verwachten?
Doelgroep
Bestuurders en medewerkers van (middenveld)organisaties, verenigingen, lokale besturen, openbare instellingen en (kleine) ondernemingen. Medewerkers diversiteit & gelijke kansen.
Doelstelling
Vertrouwd geraken met het kruispuntdenken en in staat zijn de theoretische principes te vertalen naar concrete organisatiepraktijken (personeelsbeleid, communicatie, etc.)
Leermethode
Na een korte inleiding in de principes van het kruispuntdenken, behandelen we de verschillende organisatiedomeinen (organisatiestructuur en –cultuur, personeelsbeleid, diversiteitsbeleid, communicatie, financiën) en de impact van een kruispuntwerking hierop. Deelnemers brengen ook concrete cases aan uit hun werkpraktijk, die als oefeningen gebruikt worden.